ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΕ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 1/11, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Αντιβίωση, συντρόφια από διάφορους αυτοοργανωμένους και κατειλημμένους χώρους των Ιωαννίνων, αποφασίσαμε να κάνουμε μία παρέμβαση στην επιστημονική εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΙΤΕ. Σε αυτή την εκδήλωση ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος του ΙΤΕ και Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνδέοντας άμεσα την παρουσία αυτού του καθηγητή με την σιωπή όλου του τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης απέναντι στην εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού και στην παρολίγο δολοφονία ενός συντρόφου μας αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μαζικό μοίρασμα κειμένων σε όλους παρευρισκόμενους ως προς την ενημέρωση τους. Επίσης καθόλη την διάρκεια της παρέμβασης πετούσαμε τρικάκια και φωνάζαμε συνθήματα γύρω από το καταληψιακό και την αλληλεγγύης μας προς την κατάληψη του Ευαγγελισμού αλλά και γενικότερα συνθήματα που καταδεικνύουν τους μπάτσους και τους μεγαλογιατρούς ένοχους για την εγκληματική αδιαφορία τους απέναντι στον τραυματισμένο σύντροφό μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από λίγο μπάτσοι μετά από κλήση διοργανωτών, κατέφτασαν στο σημείο και στεκόταν απέναντι μας κατά την διάρκεια της παρέμβασης. Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Η ΤΥΧΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ

Το Σάββατο 30/09 νωρίς τα ξημερώματα, λαμβάνει χώρα η εγκληματική εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού (Ηράκλειο Κρήτης). Γιατί εγκληματική; Γιατί πέραν των βασανιστηρίων, των ξυλοδαρμών, των απειλών και των τραμπουκισμών που δέχτηκαν οι καταληψίες από τους μπάτσους… παρ’ ολίγο να είχαμε νεκρό!
Για να σας προλάβουμε, να αποφύγουμε δηλαδή τα “Εγώ τι σχέση έχω με την εκκένωση;” , “Με ακούσατε ποτέ να μιλάω για τον Ευαγγελισμό;” και άλλα τέτοια… Ο Ν. Ταβερναράκης που φέρει την ιδιότητα του καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως και η υπόλοιπη ακαδημαϊκή αρχή παρέτρυναν ή/και συναίνεσαν στα όσα συνέβησαν στο κατειλημμένο κτίριο και στους συντρόφους μας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτό. Ο δε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Μ. Κοντάκης – επίσης καθηγητής στο τμήμα ιατρικής – σε επίσημη ανακοίνωσή του μας ενημερώνει πως “η πτώση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί”, οπότε ακόμη κι αν είχαμε νεκρό, θα θεωρούνταν παράπλευρη απώλεια μπροστά στη σημαντικότητα της επιχείρησης εκκένωσης. Κράτος, πρυτάνεις και μπάτσοι μας δηλώνουν ξεκάθαρα πως είμαστε αναλώσιμοι για εκείνους.
Συγκεκριμένα, πάνοπλα τα ΕΚΑΜ, με τις ευλογίες της ακαδημαϊκής και δημοτικής αρχής, μέχρι και τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, εισβάλλουν στο κτίριο και πιάνουν τους συντρόφους μας στον ύπνο… κι αυτοί, θα έλεγε κανείς, είναι οι τυχεροί της υπόθεσης. Κάποιοι απ’ τους συντρόφους μας είχαν καταφέρει, να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου, όπου χτυπήθηκαν και δέθηκαν πισθάγκωνα με χειροπέδες. Ένας εξ’ αυτών κατάφερε να φύγει λίγο πιο πέρα, λέγοντας στους ΕΚΑΜίτες πως αν τον πλησιάσουν, θα πέσει.. τότε οκτώ εξ’αυτών ορμούν πάνω του και ο σύντροφος βρίσκεται στο κενό. Κι’ όταν λέμε στο κενό, μιλάμε για πτώση από τον τρίτο όροφο, περί τα 15 μέτρα ύψος.
Ο τραυματισμένος σύντροφος που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, στη συνέχεια αφέθηκε χωρίς ιατρική φροντίδα για ώρες ολόκληρες, με χειροπέδες στα χέρια να υποφέρει από τους πόνους. Μάλιστα φρουρούταν καθ’ όλη την παραμονή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία ήταν σύντομη, καθώς μεταφέρθηκε πιθανότατα παράτυπα στο μπατσομέγαρο, ενώ η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και μετρούσε πολλαπλά κατάγματα. Τόσο οι μπάτσοι όσο και ο εισαγγελέας δεν επέτρεπαν να μεταφερθεί εκ νέου σε νοσοκομείο. Μόνο μετά από πιέσεις των δικηγόρων, δόθηκε εντολή αρχικά για την απελευθέρωσή του, και μετά από ώρα πήγε ασθενοφόρο να τον παραλάβει.
Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί ιατρικοί όροι για να περιγράψει κάποιος την κατάσταση της υγείας του συντρόφου μας. Εμείς ένα ξέρουμε, δέχτηκε δολοφονική επίθεση και είναι πολλοί οι υπαίτιοι γι’αυτό. Όσοι, όποιοι και όπου και να είναι που συνέβαλαν με την παρότρυνση, την συναίνεση, ακόμα και με την σιωπή τους θα βρεθούν προ των ευθυνών τους! Θα μας βρίσκουν απέναντί τους!

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ

Κατάληψη Αντιβίωση & σύντροφοι/-ισσες