ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 111 & ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Ιούλη, τα ένστολα καθάρματα εισέβαλαν στην Κατάληψη 111, στην Θεσσαλονίκη, την εκκένωσαν και την σφράγισαν με θωρακισμένη πόρτα. Παράλληλα, την ίδια μέρα, στην Αλεξανδρούπολη, γνωστοποιήθηκε από κρατικό έγγραφο, τοιχοκολλημένο στην είσοδο της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου, η επικείμενη εκκένωσή της, την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Η καταστολή των δομών του αγώνα γίνεται σε μία συγκυρία όπου το κράτος και το κεφάλαιο εξαπολύουν μία γενικευμένη και λυσσαλέα επίθεση στα καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα στρώματα της κοινωνίας. Ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, επίθεση στον κόσμο της εργασίας, λεηλασία της φύσης και πυρκαγιές να καίνε ολόκληρα οικοσυστήματα, άγρια καταστολή της πορείας ενάντια στους βιασμούς στα Εξάρχεια με εκδικητικές προσαγωγές και συλλήψεις και όλα αυτά ταυτόχρονα με την εκδικητική αντιμετώπιση από μεριάς του κράτους απέναντι στον αναρχικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, που μετράει πάνω από 60 μέρες απεργία πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του.
Ανέκαθεν οι χώροι του αγώνα βρίσκονταν στο στόχαστρο, πόσο μάλλον σε μία περίοδο που επιτίθεται επιδεικτικά. Είμαστε όμως εδώ και οι αγώνες μας συνεχίζονται! Οι καταλήψεις αποτελούν μία νησίδα ελευθερίας αλλά και ορμητήριο απέναντι στην καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα. Καλούμαστε λοιπόν να υπερασπιστούμε τους χώρους μας με δυναμική και συνεχή παρουσία, απέναντι σε ένα κράτος που φαίνεται πλέον να βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κόσμο του αγώνα.
Οι απώλειες δεν μας τρομάζουν! Να αντισταθούμε με συνέπεια και συνέχεια απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε σύστημα εξουσίας που ευθύνεται για την εξαθλίωση των ζωών μας!
Για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας.
(Φωτογραφίες από πανό αλληλεγγύης που κρεμάστηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων)
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
Η 111 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Κατάληψη Αντιβίωση