Τρ. 2/4 Πορεία αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις του Λόφου Καστέλι

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Λίγο πριν τις 09:00 σήμερα, Δευτέρα 1 Απρίλη 2024, μπάτσοι μπήκαν στην κατάληψη στον λόφο Καστέλι στα Χανιά και εκκένωσαν τα κτήρια της Rosa Nera και της Πρυτανείας. Αλληλέγγυος κόσμος προέβη σε αντανακλαστική κατάληψη του δημαρχείου Χανίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το κράτος επιτίθεται για μια ακόμη φορά στις καταλήψεις, τα κέντρα αγώνα, όπως και σε όσους ασκούν κριτική και αντίσταση στη συγκάλυψη εγκλημάτων, κρατικών δολοφονιών, (παιδο)βιαστών, γενοκτονιών. Βλέπουμε αυτές τις κινήσεις του κράτους ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια καταστολής, φίμωσης της αντίδρασής μας απέναντι στην υποβάθμιση των ζωών μας, της άρνησής μας στη συμμετοχή στον κρατικό μηχανισμό σήψης. Στο τεταμένο κλίμα πολέμου που βρισκόμαστε, φανερώνεται όλο και πιο ξεδιάντροπα το “αληθινό πρόσωπο” του κράτους με τις πρακτικές που υλοποιεί, και όσο πιο πολύ φανερώνεται, τόσο κλιμακώνεται και η επίθεση του σε όσα φοβάται, δηλαδή τα κέντρα αγώνα και τους καταπιεσμένους, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Η εναντίωση αυτή του κράτους σε ελευθεριακές, αναρχικές ιδέες και χώρους σκοπεύει ξεκάθαρα στην εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Μας θέλει μόνα σε έναν εχθρικό κόσμο.

Η έμπρακτη, μαχητική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην καταστολή. Είναι η ώρα για συσπείρωση, δράση, αντίσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 2/4 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ
10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΈΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ  ROSA NERA

Κατάληψη Αντιβίωση