ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Την Δευτέρα (24/7) το πρωί πραγματοποιείται η εκκένωση της κατάληψης του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης, ενός χώρου ο οποίος μετράει 14 χρόνια δράσης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στις καθεστωτικές και κεφαλαιοκρατικές στρατηγικές του εκάστοτε συστήματος. Η κυβέρνηση και ο δήμος με την συνοδεία μπάτσων και μπουλντόζων εισβάλλουν στον κατειλημμένο χώρο, την ίδια στιγμή που η επικαιρότητα βομβαρδίζεται από γεγονότα όπως οι φωτιές που καίνε σε ολόκληρη την χώρα καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα, συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα με πιο πρόσφατα τον θάνατο εργαζομένων από θερμοπληξία λόγω του καύσωνα και την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, κάνοντας μας απροκάλυπτα φανερό ότι οι ζωές μας, οι ζωές όλων των ζώων ανθρώπινων και μη, είναι αναλώσιμες στα χέρια των καπιταλιστών, όλα στο όνομα του κέρδος δηλαδή.

Η καταστολή ελεύθερων κοινωνικών χώρων από το κράτος έχει ως απώτερο σκοπό τον εξευγενισμό και την συρρίκνωση δημόσιων χώρων, χώρων διαμορφωμένων απο τα κάτω για τα κάτω με προτάγματα όπως αυτά ενάντια στην εμπορευματοποίηση, ενάντια στον ανταγωνισμό που θέλει το κράτος να διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις, ενάντια στην ιδιοκτησία και την τουριστικοποίηση. Έτσι λοιπόν μέσω των  κατειλημμένων χώρων  ερχόμαστε να διαλύσουμε τα θεμέλια για τάσεις ιδιωτικοποίησης, ατομικής ανέλιξης και εξουσίας καθώς και το πρότυπο της πατριαρχικής πυρηνικής οικογένειας, που θέλει να σπείρει η καπιταλιστική εκμεταλλευτική μηχανή (που ονομάζεται κράτος) στα μυαλά μας για  δεκάδες δεκαετίες. Επανοικειοποιούμαστε εγκαταλελειμμένα κτήρια και τους δίνουμε ζωή και φωνή πλαισιώνοντας τα συλλογικά γύρω από τα χαρακτηριστικά της κοινοκτημοσύνης, της αντι-ιεραρχίας, της οριζοντιότητας, της ταξικής πάλης, κάνοντας τα κέντρα αγώνα μέσω των συνελεύσεων, αλλά και χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης κόντρα στα μαγαζάκια των αφεντικών και του κεφαλαίου. Οι αγώνες μας ενάντια στις τρομοκρατικές, κατασταλτικές και δολοφονικές επιθέσεις του συστήματος θα συνεχιστούν και δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.

Κάλεσμα σε Μικροφωνική/Συγκέντρωση ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ΕΚΧ Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης Τετάρτη 26/7 στις 20:00 στο Καπλάνειο στην Παπαζόγλειο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ!