ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια περίπτωση ακραίας αστυνομικής καταστολής, εκτυλίχθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, αυτή την φορά εναντίον μαθητών! Το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου, μαθητές του 4ου Γυμνασίου, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Μετά από ρουφιανιά των γειτόνων, κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη μπάτσων. Αρχικά επιτέθηκαν στους μαθητές με τρόπο συμμορίτικο, με ασφαλίτες να εισβάλλουν στο σχολείο φορώντας full face ενώ από πίσω τους ακολούθησαν περισσότεροι από τριάντα ΟΠΚΙΤΕΣ με κράνη και γκλόπ στα χέρια. Έσπασαν την πόρτα και τραμπούκισαν τους καταληψίες οι οποίοι όμως αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν. Τελικά συνέλαβαν 9 από αυτούς ενώ στους γύρω δρόμους, περιπολικά και τζιπάκια κυνηγούσαν όποιον θεωρούσαν ύποπτο.

Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο τμήμα, όπου τους στοίβαξαν στα κρατητήρια συνεχίζοντας τις απειλές και τις επιθέσεις. Οι γονείς τους που έσπευσαν στο σημείο, συνελήφθησαν και αυτοί. Γύρω στη 01:00 συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και μαθητές, έξω ακριβώς από το αστυνομικό μέγαρο, οπού παρέμεινε ως τις 03:00 τα ξημερώματα, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα αλληλεγγύης και πιέζοντας για την άμεση απελευθέρωση των μαθητών, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη. Το επόμενο πρωί οι 9 συλληφθέντες(και οι γονείς)τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια επιτήρηση μπάτσων.

Γύρω στα 50 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί/ες μαθητές/ριες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό μέγαρο μετά από κάλεσμα που έκανε η Κατάληψη Αντιβίωση. Η ταλαιπωρία των συλληφθέντων συνεχίστηκε, αφού πρώτα τους στοίβαξαν στα κελιά του Μεταγωγών και μετά τους έσυραν στον εισαγγελέα και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Τους άφησαν ελεύθερους αργά το μεσημέρι, με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της διακεκριμένης φθοράς, ενώ τους γονείς βαραίνει η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Δικάσιμος δεν έχει οριστεί ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιας και η κατάληψη δεν μπόρεσε να γίνει, δεν εκδηλώθηκαν δημόσια και τα αιτήματα των μαθητών. Σύμφωνα όμως με τα όσα καταγγέλλουν, η αφορμή για την κίνηση τους, αποτέλεσε η συνεχόμενη και αυξημένη επιθετική στάση ορισμένων καθηγητών του εν λόγω σχολείου, εναντίον μαθητών, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και σε σημείο σωματικής βίας.

Η νυχτερινή εκκένωση κατάληψης μαθητών, είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, ανήκουστο και εξοργιστικό. Πρόκειται για γεγονός που αποδεικνύει την κατακόρυφη όξυνση της κρατικής καταστολής και προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου ακόμη και σε νεαρούς μαθητές, ασκώντας ωμή βία και τρομοκρατία. Για προφανείς λόγους, η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων, επιλέγει να πουλήσει τσαμπουκάδες σε εφήβους και τους σέρνει σε κρατητήρια και δίκες. Θέλουν να τους πειθαρχήσουν όλους, μαθητές/ριες, φοιτητριες/ές, εργαζόμενους/ες, γιατί γνωρίζουν ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει.

Παράλληλα, καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι την τελευταία εβδομάδα, ο δήμαρχος Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σχολεία των Ιωαννίνων από τους ¨βανδαλισμούς¨, και προτείνει την εγκατάσταση καμερών! Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι, οι συλλήψεις των μαθητών, στοχεύουν στη νομιμοποίηση αυτής της κατασταλτικής στρατηγικής. Θέλουν να επιτηρούν τους μαθητές σε κάθε τους κίνηση, να κάνουν τα σχολεία να μοιάζουν ακόμη περισσότερο με φυλακές. Γι΄αυτό ενορχηστρώθηκε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση εναντίον των καταληψιών του 4ου Γυμνασίου. Δήθεν για να επιβεβαιώσει την ανάγκη των καμερών. Ας προσέξουν πολύ λοιπόν όσες/οι μιλούν εύκολα για ¨καταστροφές στα σχολεία¨ (που δυστυχώς ορισμένοι/ες καμώνονται και τους αριστερούς). Γίνονται με αυτές τις θέσεις, δεκανίκια της εξουσίας.

Η νεολαία όμως της πόλης δεν φαίνεται να μασάει από τέτοια. Θα συνεχίσει τις καταλήψεις, θα συνεχίσει να διαδηλώνει για τα Τέμπη, για τον Γρηγορόπουλο, για τον Φραγκούλη και για κάθε κρατικό έγκλημα. Θα συνεχίσει να κάνει φασαρία στα πάρκα και της πλατείες, να γράφει σε τοίχους και να οργανώνει όπως γουστάρει τους αγώνες και τη ζωή της. Κανείς δεν πρόκειται να πάρει άδεια από τους μπάτσους, από τους καθηγητές ή από το τους γονείς για να ζήσει όπως θέλει!

Κάθε σκεπτόμενο άτομο, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν με τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου στα Γιάννενα. Όλη η κοινωνία , πρέπει να σταθεί χωρίς περιστροφές απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή. Η επίθεση σε μια κατάληψη σχολείου, είναι επίθεση σε όλους μας!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ