Ο στόχος ειναι οι φασίστες! Παρέμβαση από τη Συνέλευση Κατοίκων

 

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

[ Οι κάτοικοι της Αντιβίωσης βγήκαμε για εξόρμηση με σκοπό να σβήσουμε τα στοχάδια και τις σβάστικες από τις γειτονιές μας. Το παρακάτω κείμενο μοιράζεται σε σχολεία της πόλης, αλλά και πόρτα πόρτα σε σπίτια. ]

Τι όμορφη που είναι η μικρή μας πόλη. Ακόμα και μετά την βροχή. Οι χρωματιστές ομπρέλες φωτίζουν τον γκρι ουρανό και το νερό καθαρίζει τα βρώμικα πλακόστρωτα που πλέον με γυαλιστερά χαμόγελα ξεγέλανε τους πεζούς. Περπατάς πιο αργά από ότι συνήθως αφού τα παπούτσια γλιστράνε πιο εύκολα στις βρεγμένες πλάκες αλλά τα μάτια σου βαρέθηκαν να κοιτάνε με προσοχή το πάτωμα. Κουράστηκες να κοιτάς κάτω με απάθεια για το τί συμβαίνει στο σκηνικό γύρω σου και έτσι αφήνεις το βλέμμα σου να πλανηθεί στους τοίχους. Αφίσες,ταμπέλες μαγαζιών, βιτρίνες. Γκράφιτι, συνθήματα του ΠΑΣ και κάποια που λένε κάτι για τα άδεια σπίτια. Δεν τα καταλαβαίνεις όλα αλλά δεν σε νοιάζει και πολύ, σε λίγο θα φτάσεις σπίτι θα τα σκεφτείς καλύτερα εκεί. Μεγάλα κόκκινα γράμματα φωνάζουν ”θα σ’ αγαπάω για πάντα” Υπάρχει ακόμα έρωτας στον κόσμο ε; Χαμογελάς λίγο, και μετά το βλέμμα σου πέφτει σε κάτι άλλο. Με έντονη αντίθεση στα κόκκινα γράμματα ένα μικρό σύμβολο βαμμένο με μαύρο σπρέυ. Ένας κύκλος με ένα σταυρό στη μέση…Μοιάζει με…..Στόχο. Ένα στοχαδι. Από πού κι ως που ξεφύτρωσε αυτό εδώ; Τί δουλειά έχει; Με τι θράσος κάποιος έβαψε αυτό το πράγμα κοντά στους ερωτευμένους; ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ.

Ξαφνικά, το τζαμί ραγίζει και σπάει και συνειδητοποιείς ότι εμφανίζεται σε πιο πολλούς τοίχους. Κρυμμένα ή φανερά, σβησμένα ή όχι, υπάρχουν κι άλλα. Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει, και ποιοι το χρησιμοποιούν. Φασίστες στην πόλη μας; Αναλογίζεσαι, μα γρήγορα μια άλλη σκέψη σχηματίζεται. Προφανώς φασίστες στην πόλη μας! Ή εχαψες και εσύ το παραμυθάκι ότι ο κόσμος καθάρισε από δ αυτούς;

Στην γειτονιά μας όπως και σε πολλές άλλες γειτονιές, ανά καιρούς τα φασιστοειδή πιστεύουν ότι έχουν το ελεύθερο να βγουν από τις τρύπες τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δημόσιους χώρους. Ειδικά σε προεκλογικές περιόδους όπως και αυτή που διανύουμε το ποσοστό των φασιστών ή ακροδεξιών ιδεολογικων υποστηρικτών βρίσκει πατήματα να πάρει τον λόγο και να εκφράσει (λεκτικά ή μη) τις εμετικές ιδέες τους. Το πιο απλό ”σημαδι” των φασιστών είναι το στοχάδι. Τα στοχάδια – όπως και οι σβάστικες – είναι σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν ανά τα χρόνια μέχρι και σήμερα από φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις. Πλέον έχει την χρήση της δρομίσιας υπογραφής για το ”ποιανού είναι η γειτονιά”.

Αρνούμαστε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό. Σαν καταληψίες πράττουμε το αυτονόητο και αρνούμαστε να αφήσουμε τους δρόμους και τις γειτονιές στα χέρια των φασιστών.

Ερχόμαστε να θυμήσουμε ότι οι φασίστες και ο φασισμός δεν χωράει πουθενά σε καμία γειτονιά και σε καμία πόλη.

Ερχόμαστε να θυμήσουμε ότι ο φασισμός και υποστηρικτές του δεν θα χωρέσουνε ποτέ εδω είτε είναι προεκλογική περίοδος είτε είναι απλά μια τρίτη.

Και βέβαια δεν χωράει και σε καμία μορφή που παίρνει από τον γέρο φασίστα του χωριού, στον ακροδεξιό εθνικιστή γείτονα μέχρι τα ημιμαθή σχολιαρόπαιδα που θέλουν απλά να προκαλέσουν.

Και αυτό γίνεται ξεκινώντας από πολύ απλά πράγματα, παίρνοντας ένα σπρέι και σβήνοντας στοχάδια από τοίχους.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Συνέλευση κατοίκων της κατάληψης Αντιβίωση