Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie – ΤΣΟΥΠΡΕΣ

Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie

Πάνε 4 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του/της zack/zackie από νοικοκυραίους, μπάτσους και νοσηλευτές επί της οδού Γλαδστώνος. Τέσσερα χρόνια μετά και η οργή μας όχι μόνο δεν έχει σβήσει, αλλά έχει μεγαλώσει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την έκδοση της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και νοσηλευτές ενώ καταδίκασε τον καταστηματάρχη και τον μεσίτη μη αναγνωρίζοντας όμως κίνητρα συνδεδεμένα με την έμφυλη ταυτότητα του θύτη στην εν λόγω δολοφονία.
Μετά από διακοπή ενός χρόνου , η δίκη ξανάρχισε 20 Οκτώβρη του 2021 με συνολική διάρκεια 18 δικάσιμων ημερών (χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη) που καταδίκασε τον καταστηματάρχη και τον μεσίτη για τον θάνατό του. Πάραυτα, δεν ήταν οι πράξεις μόνο αυτών που συντέλεσαν στην δολοφονία του. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει κρατική ευθύνη στην δολοφονία αλλά να την αποδώσει αμιγώς στα πλαίσια αυτοδικίας. Αφού βάσει την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του έφεραν ευθηνή και τα χτυπήματα των μπάτσων αλλά και η μεταχείριση των νοσηλευτών(ενδεικτικά δεν αφαιρέθηκαν τα ασφυκτικά δεμένα tire-up κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο). Οι παραπάνω έμειναν ατιμώρητοι για τις πράξεις τους.

Στην καταδίκη των νοικοκυραίων, δεν αποδοθήκαν ρατσιστικά κίνητρα κάτι το οποίο ζητούσε και το κατηγορητήριο αλλά και ο κόσμος έξω απτά δικαστήρια.

Τα συστήματα εξουσίας δολοφονούν καθημερινά τους αοράτους αυτού του κόσμου. Ο/Η Ζακ/Zackie

Ήταν ένας/μία από αυτά που δολοφονήθηκε τρεις φορές μία στον δρόμο, μία στις τηλεοράσεις και μία στο δικαστήριο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα άγνωστο συμβάν όμως ο/η Ζακ/Zackie έτυχε να είναι γνωστός ακτιβιστής και ο θάνατός του/της δεν έμεινε απαρατήρητος. Γιατί δολοφονήθηκε όμως ο ζακ; Επειδή ήταν τοξικομανής; Επειδή ήταν drag performer; Επειδή βρέθηκε σε ιδιωτική περιουσία; Επειδή ήταν ακτιβιστής/στρια; Την Zackie την δολοφονήσαν για όλα αυτά και έκριναν ότι η ζωή της δεν είχε καμία αξία.

Ταυτόχρονα, ενώ δολοφονήθηκε για όλες τις ταυτότητες του, στο κίνημα παρατηρούμε μια ανάγκη διάκρισης αναμεσά σε αυτές. Ο Ζακ δολοφονήθηκε όχι μόνο στο βωμό της ιδιοκτησίας, και ούτε μόνο λόγω της queer ταυτότητας του.. Έτσι και οι αγώνες πρέπει να είναι συμπεριληπτικοί και όχι ένα γεγονός που να πρέπει να αναγάγετέ στα μετρά της κάθε πολιτικής πρότασης. Καλούμε λοιπόν σε πορεία στις 21/09 7:00 στην περιφέρεια για έναν συμπεριληπτικό αγώνα. ΟΛA ΕΚΕΙ!!

Αναρχο φεμ ομάδα Τσούπρες