Τρ. 28/5 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 28 συλληφθέντα της κατάληψης της νομικής

Τρίτη 18 Μάη στις 11 π.μ. στο Καπλάνειο

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 28 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ

Τις βραδινές ώρες της 13ης Μάη πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Νομικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στην απροκάλυπτη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από αλληλέγγυο κόσμο . Παράλληλα στόχος της ήταν η αντίδραση στην συνεργασία που παρατηρείται ανάμεσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο και κράτος, με το Ισραήλ και τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας όπως η προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων της εταιρίας Intracom DEfence (IDE).

Η κατάληψη πλαισιώθηκε από πλήθος αλληλέγγυου  κόσμου, γεγονός που άμεσα επιχειρήθηκε να κατασταλεί, αφού μόλις το επόμενο πρωί, μπάτσοι κάθε είδους και ΜΜΕ κύκλωσαν το κτήριο. Να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη κατόπιν καταγγελίας των κοσμητόρων της Νομικής και αλλά και των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Τα οπλισμένα σκουπίδια του κράτους τροχίζοντας την πόρτα εισέβαλαν στην κατάληψη αντικρύζοντας αλληλέγγυους να υπερασπίζονται τα αιτήματα τους μέχρι τέλους. Η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 28 ατόμων, και με συνήθη μεταχείριση αυτών κατά την κράτηση τους στο τμήμα (στέρηση νερού φαγητού, μη επικοινωνία με δικηγόρους, εκβιασμό για δακτυλικά αποτυπώματα, στέρηση φαρμακευτικής αγωγής). Παρόλα αυτά, για 9 από αυτά τα άτομα επικράτησε μια διαφορετική συνθήκη, καθώς όντας υπήκοοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τους επιβλήθηκε διοικητική απέλαση και μεταφορά στο κλειστό camp της Αμυγδαλέζας. Η διοικητική απέλαση είναι η πιο συνηθισμένη μορφή απέλασης στην Ελλάδα και γίνεται υπό τις διαταγές μπάτσων, χωρίς απαραίτητα να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο άτομο. Αυτό σαν πρακτική είναι παγιωμένη όσον αφορά πρόσφυγες και μετανάστες «τριτοκοσμικών χωρών» αλλά πόσο συχνά το παρατηρούμε για Ευρωπαίους πολίτες;

Στο βωμό της εξυπηρέτησης φιλοσιωνιστικών συμφερόντων, το ελληνικό κράτος εξαπέλυσε σκληρά μέσα καταστολής ακόμα και σε ευρωπαία άτομα, φανερώνοντας την οικουμενικότητα του αφανισμού «επικίνδυνων ιδεών». Φαίνεται ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω το διπλωματικό προσωπείο που πρεσβεύει το «Ευρωπαϊκό όνειρο» αφήνοντας στα αποκαΐδια του, μόνο την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων. Η ελεύθερη διακίνηση ατόμων επιτρέπεται μόνο εάν επρόκειτο να έρθουν στην χώρα άτομα, είτε στα πλαίσια του τουρισμού, είτε της εργασίας. Για ποιο αίσθημα της φιλοξενίας μιλάμε όταν τα άτομα από άλλες χώρες αντιμετωπίζονται ως μηχανές παραγωγής, κέρδους και κατανάλωσης; Όσο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, παρατηρούμε φίμωση όταν έρχεται σε ρήξη με το Ευρωπαϊκό αφήγημα.  Αποδεικνύεται λοιπόν πόσο καλοστημένη είναι η συνεργασία χωρών της ΕΕ που προστατεύεται από μια αλυσίδα εξουσίας, σφραγισμένη με την εξόντωση κάθε μορφής αντίστασης.

Το κράτος προσπαθεί να εκκαθαρίσει ιδέες και πρακτικές που δρουν μολυσματικά για την ομαλή λειτουργία και την κερδοφορία του κεφαλαίου με διάφορα μέσα. Καταστολή κινητοποιήσεων, συλλήψεις, εκκενώσεις καταλήψεων είναι γνωστές τακτικές στις οποίες πλέον προστίθενται και οι  εκδικητικές διοικητικές απελάσεις διεθνών αλληλέγγυων. Ας μην ξεχνάμε και την κατάργηση ασύλου που άνοιξε τον δρόμο για πλήρη έλεγχο των πανεπιστημίων. Με την καταστολή μάλιστα της συγκεκριμένης κινητοποίησης σε για το Παλαιστινιακό ζήτημα, η κυβέρνηση στέλνει ένα «μήνυμα πυγμής» για να αποτραπεί ένα δυναμικό κύμα καταλήψεων πανεπιστημιακών χώρων, σαν και αυτό των Η.Π.Α.. Μοιάζει να μην θέλει καθόλου να διαρραγεί η αγαστή συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ και όποια συμφέροντα προκύπτουν από αυτή. Επιπλέον τα άμεσα αντανακλαστικά των πανεπιστημιακών αρχών αποτελούν υλοποίηση αυτής της πολιτικής, αποδεικνύοντας το σύμπλεγμα κράτος-μπάτσοι-πανεπιστήμιο-εταιρίες.

Η διεθνιστική μας αλληλεγγύη λοιπόν που τόσο φαίνεται να τους ενοχλεί δεν θα σβήσει με κανένα μέσο καταστολής. Το κίνημα υπεράσπισης των πληττόμενων Παλαιστινίων δεν θα φιμωθεί μέχρι την τελική χειραφέτηση και αυτοθέσμιση τους . Θα αντιστεκόμαστε μέχρι κάθε σύνορο να καταστραφεί και μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Αλληλεγγύη διεθνιστική όσο υπάρχει κράτος και καταστολή

Άμεση απελευθέρωση των 9 συντρόφων.

Καμία δίωξη των 28 συλληφθέντων

Καμία  διοικητική απέλαση να μην ξανασυμβεί

Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Ανοιχτή αναρχική/αντιεξουσιαστική συνέλευση

(κάθε Κυριακή στις 18:00 στην κατάληψη Αντιβίωση)