Ανακοίνωση της Συνέλευσης Κατοίκων της κατάληψης Αντιβίωση

Η ανακοίνωση η οποία ακολουθεί, έχει μοιραστεί στη γειτονιά της κατάληψης.

 

Μέσα στους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκαστεί τρία λάστιχα αυτοκινήτου συντρόφισσας, μέλους της κατάληψης Αντιβίωση, το οποίο και παρκάρεται καθημερινά έξω από το κτίριο. Όλως τυχαίως αιτία φθοράς και στις τρεις περιπτώσεις αποτέλεσε το τρύπημα από βίδα. Ακόμα και αν θέλαμε να θεωρήσουμε πως πρόκειται περί τυχαιότητας, το γεγονός πως ένα χρόνο πριν είχε ακολουθηθεί η ίδια τακτική και σε αυτοκίνητα άλλων συντρόφων, δε μας επιτρέπει να είμαστε τόσο αφελείς. Δε μας κάνει όμως και εντύπωση η στοχοποίηση συντρόφων και συντροφισσών αλλά και του χώρου της κατάληψης . Όσο θα αποτελούμε εμπόδιο στα πλάνα κράτους και κεφαλαίου, όσο θα μαχόμαστε ενάντια σε κάθε ρατσιστική, πατριαρχική και φασιστική λογική και δε θα αφήνουμε τα σκυλιά του κράτους στην ησυχία τους, τόσο θα τους ενοχλούμε. Για αυτό και η ερώτηση “ποιος θα μπορούσε να είναι” δεν έχει μόνο μια απάντηση αλλά ούτε και πολύ σημασία. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να πούμε πως δε μας παραξενεύει που μπαίνουν στη διαδικασία να κυκλοφορούν μέσα στη νύχτα με βίδες στην τσέπη, μόνο και μόνο επειδή δε μπορούν να μας αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο.

Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι με τέτοιες τακτικές θα καταφέρουν να μας σπάσουν τα νεύρα ή ακόμη και να μας τρομάξουν μπορούν να παραιτηθούν. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως καθημερινά με την καταστολή να αυξάνεται, τους φασίστες και τους μπάτσους να ξεθαρρεύουν και την εφαρμογή τακτικών βασανιστηρίων μέσα και έξω από το αστυνομικό μέγαρο δεν τα έχουν καταφέρει, ας μην ποντάρουν και πολύ σε μαφιόζικες τακτικές. Όσα σκασμένα λάστιχα και να βρίσκουμε κάθε πρωί, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να είμαστε εδώ και να υψώνουμε οδοφράγματα εναντίων τους.

Αλλά θα είμαστε σαφείς. Όσο μας προκαλούν τόσο αυξάνονται οι αντιστάσεις αλλά και οι άμυνες μας. Σε αντίθεση με εκείνους ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε με τα πρόσωπά μας και όχι κρυμμένες στις σκιές.

Συνέλευση Κατοίκων της κατάληψης Αντιβίωση