ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Την Κυριακή 21/1 καλέστηκε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της αλλαγής ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ. από διάφορους κομματικούς, θεσμικούς και εκκλησιαστικούς φορείς, καθώς και διάφορα φασιστικά μορφώματα. Μια τέτοια μέρα που αναλιώνεται ο ανεκπλήρωτος αλυτρωτισμός για τα χαμένα εδάφη του ελληνικού κράτους, βρήκαν ευκαιρία να ξετρυπώσουν κάθε λογής εθνικολάγνα κατακάθια και φασίστες, στρατόκαυλοι, ψεκασμένοι, χουλίγκανοι, χριστιανοταλιμπάν, αριστεροί πατριώτες, νοικοκυραίοι και σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά συμφέροντα.

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν. Το κράτος και το κεφάλαιο που πάντα χρησιμοποιούσαν το δηλητήριο του εθνικισμού για τη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, έκανε το ίδιο και στις 21/1. Το  Μακεδονικό ζήτημα επανέρχεται στην επιφάνεια, σε μια περίοδο όπου η διακυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα καθημερινά και ουσιαστικά προβλήματα, θέλοντας να περάσει αναίμακτα νέα μέτρα και μνημόνια.

Σε αυτήν την μεγάλη εθνικιστική φιέστα, φασιστικά εμέσματα βρήκαν τον χώρο και χρόνο να ξεμυτίσουν και να βάλουν στο στόχαστρο τους καταλήψεις και ελευθεριακούς χώρους. Αρχικά, φασίστες σε συνεργασία με μπάτσους, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, αλλά η περιφρούρηση κατάφερε να τους απωθήσει. Στη συνέχεια προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση που καλέστηκε από συλλογικότητες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου στη Καμάρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη επίθεση από φασίστες στην κατάληψη libertatia με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της, ενώ ΜΑΤατζήδες και ασφαλίτες τους έκαναν ‘’πλάτες’’, παρατηρώντας απαθέστατα την καταστροφή του κτηρίου. Καθώς συνέβαιναν αυτά, γείτονες της καταλήψεις βγήκαν στα μπαλκόνια τους φωνάζοντας κατά των φασιστών. Την επομένη της επίθεσης καλέστηκε πορεία έξω από το χώρο της κατάληψης, η οποία πλαισιώθηκε από περίπου 2.500 κόσμο. Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούσαν την διαδήλωση σε όλη της την διάρκεια, επιτέθηκαν και διέλυσαν την πορεία με αποτέλεσμα να υπάρχουν 5 συλλήψεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική και ταξική μας θέση, γνωρίζου- με οτι η εθνική ενότητα είναι μία απάτη. Συνεπώς στεκόμαστε ενάντια σε κάθε είδους φασιστικό και εθνικιστικό μόρφωμα και είμαστε αλληλέγγυοι με τους καταρτιζόμενους που μάχονται ενάντια στη καθημερινή υποτίμηση των ζωών μας. Για αυτούς τους λόγους οι καταλήψεις λειτουργώντας ουσιαστικά ως κέντρα αγώνα βρίσκονται στο στόχαστρο των φασιστών. Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά φασιστική επίθεση αναπάντητη. Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια! Αλληλεγγύη στον Ελεύθερο Κοινωνικοί Χώρο Σχολείο και στην Κατάληψη Libertatia.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ
ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 22/1.
ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Κατάληψη Αντιβίωση
antiviosi.squat@espiv.net