Ενημέρωση από την πορεία υπέρ των καταλήψεων – Γιάννενα 18/06/15

Η διαδήλωση της 18ης Ιουνίου, που προέταξε την υπεράσπιση των καταλήψεων, δεν ήταν απλά και μόνο μια πορεία. Για αρκετό χρονικό διάστημα, οι συνελεύσεις των 3 καταλήψεων ζυμώθηκαν και συζήτησαν πάνω σε θέματα που άπτονται της στέγης και των διαφόρων πτυχών αυτής (ρεύμα, νερό κλπ) από διπλή σκοπιά: τόσο σχετικά με την κινηματική πρακτική και τις διαστάσεις που αυτή λαμβάνει εντός των εγχειρημάτων μας, όσο και με την κοινωνική διάσταση του στεγαστικού προβλήματος ως κεντρικό ζήτημα που διαπερνά τη ζωή, την εργασία και τις σχέσεις των ανθρώπων εντός της καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία τείνει να εμπορευματοποιεί κάθε ανάγκη.

Το απόσταγμα των συζητήσεων μας αποτυπώθηκε σε ένα 12σέλιδο φυλλάδιο, που αν και ξεπερνούσε σε όγκο τα συνηθισμένα καλέσματα για πορεία, κρίθηκε απαραίτητο να τυπωθεί σε 6.000 αντίτυπα ώστε να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις/μοιράσματα σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και Εφορία. Επίσης, το φυλλάδιο μοιράστηκε πόρτα-πόρτα στοχευμένα σε γειτονιές. Στα πλαίσια της καμπάνιας προπαγάνδισης προχωρήσαμε σε δημόσια μαζική αφισοκόλληση στο σύνολο σχεδόν των τραπεζών στο κέντρο της πόλης, απογευματινές ώρες, με ταυτόχρονο μοίρασμα του λόγου μας

Προ της διαδήλωσης πραγματοποιήθηκε μικροφωνική. Ο άστατος βροχερός καιρός των Ιωαννίνων δεν απέτρεψε περί τους 120 διαδηλωτές/τριες να πορευτούν τόσο στο κέντρο της πόλης (πολυσύχναστοι πεζόδρομοι-αγορά), όσο και στις γειτονιές των 3 καταλήψεων. Η πορεία πέρασε διαδοχικά από την Acta et Verba, τη Σαχίνη 3 και κατέληξε στην Αντιβίωση.

Η κατάκτηση του κοινού λόγου, η ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων και η εφαρμογή των αποφάσεων μας στο δρόμο, αποτελεί κινηματική παρακαταθήκη για το περαιτέρω άνοιγμα των ζητημάτων και τη διοργάνωση μελλοντικών παρεμβάσεων/δράσεων.

ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

καταληψη Αντιβιωσηκαταληψη στεγης Σαχινη 3κατάληψη στεγης Acta et Verba

υ.γ. Δυο τινά συμβαίνουν με τους ρεπόρτερς των τοπικών ειδησεoγραφικών(;) blogs: είτε γράφουν ό,τι τους κατέβει, είτε έχουν πρόβλημα με την όρασή τους. Στην πρώτη περίπτωση συνιστούμε να εγκαταλείψουν το ρεπορτάζ και να ασχοληθούν με τη μυθιστοριογραφία, αν και δεν είναι ίδια τα λεφτά. Στη δεύτερη περίπτωση τους συνιστούμε να κοιταχτούν σε κάποια αυτοοργανωμένη δομή υγείας. Εκεί σίγουρα είναι δωρεάν.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*